Eén van de vakken die ik gekozen had, was Digital Content Creation. Dit is een eerstejaars vak en hierbij werd mij al meteen gezegd, dat dit misschien een beetje makkelijk zou zijn voor mij. Tijdens dit vak leer je vooral hoe je met verschillende soorten software moet omgaan.

Het vak werd gegeven door Liam Whitehouse. Dit zal op het begin niet zoveel mensen wat zeggen, maar deze man heeft meegewerkt aan de visual effects van Transformers 4 en Legend of the Guardians. Begint er al een belletje te rinkelen? Zelf ben ik niet zo’nAvatarPhotoshop fan van deze films, maar ondanks dat, zijn de effecten in de films super cool gemaakt en dat wil ik dus ook leren!

Tijdens dit vak kregen we les in Photoshop, Premiere Pro en Maya.
Aangezien ik Photoshop al ken, waren de eerste 6 weken nogal simpel. Tijdens de eerste les moesten we dus een gezicht vervangen van een Avatar figuur en de tweede les moesten we de kleuren van een fiets veranderen. Niet zo spannend dus voor mij…

PhotoshopMinionDe weken daarna werd het wel wat leuker. We moesten namelijk spritesheets maken. Dit is een animatietechniek, die vooral voor pixelachtige spelletjes wordt gebruikt, zoals Pokémon. Hier had ik nog geen ervaring mee, maar ook dit blijkt appeltje eitje te zijn. In drie uur les kan je dan ook meteen een etende minion animeren, zoals deze.
Uiteindelijk moesten we als opdracht twee spritesheets maken, waarbij een poppetje moest kunnen lopen, rennen, springen of vechten. Ik heb hiervoor een poppetje laten lopen en springen.

Sinds week 7 kregen we les in Maya en aangezien ik hier nog totaal geen ervaring in heb, werd het vak dus eindelijk wat interessanter. Maya is een enorm uitgebreid programma en oImage_s5011692_CranenSuzanne_Assignment3 copymdat niemand in deze wereld gespecialiseerd is in het hele programma, kregen wij alleen les in 3D modellen. We moesten hierbij dan dus een 3D krat, een dobbelsteen etc. maken. Dit was allemaal om te oefenen en daarnaast kregen we een eindopracht. De opdracht was een 3D piratenkist maken en deze ook inkleuren. Nou als ik aan een piratenkist denk, denk ik uiteraard meteen aan “the Pirates of the Caribbean”, dus de kist die ik heb nagemaakt, is die van Davy Jones. Hiernaast het resultaat en ja, ik weet wat je denkt: “God, Jesus that’s detailed!”… Dat zei mijn leraar er namelijk over. Het punt heb ik nog niet terug, maar dat zal dan wel goed zijn.