Naast de Sunshine coast is er ook een Goldcoast… Ze liggen niet echt naast elkaar, want de Sunshine Coast ligt boven Brisbane en de Goldcoast eronder. Is er dan ook een “coast” bij Brisbane, denk je misschien. Nee, of ja er is wel zee, maar geen mooie kusten helaas. Om deze reden gaat iedereen richting de Sunshine en de Goldcoast, want het strand, daar houden we van!

Omdat ik geen auto had, was het voor mij heel lastig om naar de Goldcoast te gaan, maar gelukkig zijn Australische mensen een stuk relaxter en behulpzamer dan de meeste Nederlanders. Rhys (een Australische vriend van mij) is daar het perfecte voorbeeld van, want Rhys was zo aardig om mij en mijn moeder een hele tour te geven door de Goldcoast. Vanaf 7 uur ’s morgens…

Allereerst zijn we opweg gegaan naar de Currumbin Wildlife Sanctuary. In Australië worden (bijna) alle dierentuinen een wildlife genoemd en dit was dus ook een _DSC7179dierentuin. Hier vind je geen olifanten, tijgers, apen of zebra’s. Deze dierentuin is namelijk helemaal gericht op Australische dieren: kangoeroes, krokodillen, koala’s en zelfs het vrolijkste dier van allemaal: de quokka. Omdat hier dus allemaal bekende en minder bekende Australische dieren te vinden zijn, raad ik deze dierentuin eerder aan dan de Australia Zoo. Want laten we eerlijk zijn, kangoeroes vind je overal, krokodillen ook en tijgers en zebra’s al helemaal. Dus ben je toerist in Brisbane: Ga naar de Currumbin Wildlife Sanctuary i.p.v. de Australia Zoo!

Na een ochtendje in de dierentuin rond te hebben gelopen, zijn we doorgereden naar het city van de Goldcoast, vooral bekend als Surfers Paradise. Hier vind je allemaal enorme gebouwen die voornamelijk dienen als hotels. Dit ligt uiteraard aan een strand met grote blauwe golven en mooi bruin zand. Na daar wat foto’s gemaakt te hebben en te hebben getwijfeld of hij het echt was, weet je het zeker. Ik heb namelijk de enige echte Australische acteur, Geoffrey Rush, zien lopen over het strand… (ook wel bekend als Captain Barbossa van de Pirates of the Caribbean). Vet hè!

Om nog even in de Pirates of the Caribbean _DSC7322sferen te blijven, zijn we doorgereden naar Helensville. Net achter het winkelcentrum ligt namelijk DE filmset van de volgende film. Deze filmset ligt vreemdgenoeg niet bij de zee in de buurt en is volgebouwd met containers. Hieraan hangen enorme doeken, die dienen als greenscreen en daartussen staat hij dan: de Blackpearl, het schip van Jack Sparrow. (Johnny Depp zelf was nergens te bekennen, net als de rest van de cast en crew). Het schip is niet volledig gebouwd, want de voorkant is open en aan de masten hangen een soort hijskraanachtige stellages met touwen. Ondanks dat was het wel leuk om te zien. Graag was ik erop geweest, maar de beveiliging staat dat niet toe…

Na al die showbusiness, waren we wel toe aan rustige natuur. Dus op naar het Springbrooke National Park. Na een tijdje over een kronkelige weg de bossen ingereden te hebben, kwamen we aan bij verschillende uitzichtpunten over de bergen. De één nog mooier dan de andere. Alleen bossen en bergen te zien en ergens bij de zee, zie je dan de wolkenkrabbers van de city staan.
Na dit vol bewondering bekeken te hebben _DSC7407(en gefotografeerd uiteraard…), zijn we doorgereden naar een paar watervallen. Hiervoor moesten we vaker door het regenwoud wandelen en hier werd de natuur uitgebreid bewonderd door mijn moeder. Uiteindelijk kwamen we bij een waterval van wel 109 meter hoog. Deze hebben we van bovenaf bewonderd en uiteindelijk zijn we ook helemaal naar beneden gelopen om hem ook hier te bewonderen. Het enige probleem… in Australië is het om half 6, ja je leest het goed, half 6 ’s avonds donker en het was 5 uur toen we beneden waren. Als je dan even doorloopt en vooral goedloopt zou je dan net optijd nog boven moeten zijn, waar de auto was. Helaas, liepen we even verkeerd, hadden we geen zaklamp en was mijn moeder dus een beetje in paniek. Maar gelukkig hadden we een zaklamp op de smartphone, dus langleven de moderne techniek… totdat die leeg is en je nog half struikelend naar boven moet. Rond een uur of 6 kwamen we bij de auto terecht en wat doe je dan, JUIST op naar het volgende stukje oerwoud!

Bij dit volgende stukje was namelijk een grot te vinden met glowworms. Dus weer een stukje door het oerwoud, maar nu wel met een zaklamp, _DSC7438want die hadden we wel in de auto liggen. Na vijf minuutjes door het donker gelopen te hebben kwamen we weer aan bij een waterval. Deze konden we niet goed zien, maar hiernaast ligt een halfopen grot die vol zit met glowworms. Hierbinnen mag je geen licht schijnen, dus weer op de tast naar binnen. Om je een beeld te geven (zie foto o.a.), je ziet heel weinig alleen wat blauwe puntjes om je heen. Maar dat maakt het niet minder mooi, want het is net een sterrenhemel.

Hierna werden we weer veilig teruggebracht naar Brisbane en waren we kapot moe van de indrukken.