Alle lesweken zijn eigenlijk alweer 3 weken voorbij, maar toch kwam ik er steeds niet aan toe om over mijn studie te schrijven. Dus bij deze ga ik een poging doen!

Zoals ik wel eerder heb geschreven, studeerde ik dus op Griffith University in Brisbane. Griffih University bestaat uit vijf locaties (campussen) en telt zo’n 11000 studenten, waarvan 800 internationale studenten. De campus waar ik les had was South Bank en deze ligt in het centrum van Brisbane.

De South Bank campus bestaat uit verschillende gebouwen, namelijk de Queensland College of Art, het Conservatorium en de Film School. Al deze gebouwen liggen bij de South Bank Parklands, wat het meest fantastische stadspark is, wat ik ooit gezien heb. (Gratis zwembad, wi-fi, bbq’s en nog veel meer)

De vakken die ik heb gedaan, zijn deel van de studie “Bachelor of Animation”. Dit wordt gegeven op de Filmschool en de Queensland College of Art. In totaal had ik 14 contacturen, waarvan 4 uur hoorcolleges en 10 uur werkcolleges. Daarnaast moet ik natuurlijk allemaal opdrachten maken, waardoor je toch ongeveer aan de 40 uur school komt.

De vakken die ik heb gevolgd, waren:
Digital Content Creation
Principles of Animation
Concept Design: Characters
Screenwriting

Per vak heb ik ook nog een verhaaltje geschreven. Hierbij leg ik dan uit wat het precies inhoudt.