De tijd van alleen zijn, is allang voorbij, want op donderdag 7 mei landde mijn moeder in Brisbane. Ondanks haar jetlag, leek het mij en mijn Australische familie een strak plan de eerste dagen vanalles te plannen. Dus op naar de Sunshine Coast!

De Sunshine Coast is een gebied aan de kust in het noorden van Brisbane. Dus op zaterdagochtend half 8, want ja we hadden een heel weekend volgepland, werden wij opgehaald door Sarah. Eerst zijn we naar het huis van mijn familie in Buderim gegaan. Daar heeft mijn moeder de tuin grondig bewonderd en ben ik erachter aangerend als haar persoonlijke fotograaf…

_DSC6370Die middag zijn we naar de Eumundi Markets gegaan. Dit is een markt in Eumundi (duh!), vol met kraampjes met handgemaakte spulletjes. Het deed mij erg denken aan de Nederlandse braderieën, alleen ietsje rustiger. Op de markt werd een soort moderne didgeridoo muziek gespeeld en deze kon je daar uiteraard ook kopen. Daarnaast was er allemaal kleding, zeepjes, potjes en natuurlijk eten. Heel veel soorten international eten, inclusief “Traditional Dutch Pancakes”, oftewel poffertjes! Maar in Australië wil je dan natuurlijk ook Australisch lunchen en dan eet je dus een pie (taartje met rundvlees erin) met ketchup.

Nadat onze buikjes weer gevuld waren, met pies en poffertjes, zijn we naar Noosa gereden. Noosa is het stadje, waar alle beroemdheden hun vakantiehuisje hebben, en is dus zoals ik het noem: het Australische Saint Tropez. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit in Saint Tropez ben geweest, maar het is dus een wat luxer plaatje qua huizen enzo, ten opzichte van alle andere dorpjes in Australië. Verder ligt hier een mooi strand en alle kanaalhuizen hebben dus ook hun eigen boot. Ondanks dat, kan het veel luxer als je naar Nederlandse huizen en cafeetjes kijkt. Wat zeg nou zelf: Wat is een cafeetje zonder bloemetjes of een kaarsje?! Precies: Niet zo gezellig!
Dus dan maar het National Park in, met de _DSC6421stille hoop een koala te zien. Noosa staat er namelijk bekend om wilde koala’s te hebben, maar ondanks dat blijven ze moeilijk te vinden. Toch hebben we er een gevonden, heel hoog in een boom, slapend. Daarna hebben we nog een uur naar de boomtoppen staan staren, maar het bleef bij één. Uiteindelijk de zonsondergang bekeken en toen naar huis gegaan.

’s Avonds heeft mijn moeder, op aandringen van Tim, vegemite geprobeerd en vreemd genoeg, vond ze het lekker… Smaakte naar Franse kaas ofzoiets… Ik snap er niks van, geen vegemite voor mij!

De volgende dag hadden we geen planning, dus hebben we eerst rustig ontbeten. Hierna wilde we gaan lunchen in Mooloolaba, een toeristisch dorpje aan het strand. Helaas waren alle terrasjes vol, want het was moederdag. Dus uiteindelijk hebben we maar geparkeerd bij de McDonalds. Niet om daar te gaan lunchen, maar bij een cafeetje om de hoek. En wat een luxe! Want blijkbaar kan je daar voor $5,- lunchen!
Na gezellig te hebben gelunched, heb ik voor de eerste keer in een auto gereden in Australië; dus met het stuur aan de andere kant, schakelen met links en richting aanwijzen met rechts… of ja, bij mij nog steeds met links, maar dan zet je dus de ruitenwissers aan. Eventjes doodsangsten bij mijn moeder en Suzanne, maar we zijn hartstikke veilig thuisgekomen.

_DSC6539Daarna zijn we naar de University of the Sunshine Coast gegaan, waar Suzanne werkt. Voor wie het zich nog kan herinneren, dit is DE plek waar ik mijn eerste wilde kangoeroes heb gezien om de simpele reden dat hier altijd hele tamme wilde kangoeroes te vinden zijn. Dus zijn we hier ook heengegaan om dat aan mijn moeder te laten zien.

Omdat Suzanne en Tim niet één maar twee huizen hebben, wilde ze hun andere stuk grond natuurlijk ook laten zien (het huis daarbij hebben ze verhuurd). Dat huis ligt in Maleny, wat iets meer landinwaarts ligt. Dit huis wordt dus verhuurd, maar de lap grond erbij niet. Dit bestaat uit een paar grasvelden, twee vijvers en daar komt die: een bos. _DSC6574Eerst hebben we een kopje koffie gedronken en daarna hebben ze ons hun tractors laten zien.
Om onszelf tegen een of ander plantje te beschermen (wat in je sokken blijft hangen), moesten we een soort sokjes over onze schoenen aandoen. We hebben toen een wandeling gemaakt, o.a. door het bos en daarna zijn we weer gegaan.

’s Avonds hebben we pizza gegeten en daarna zijn we weer teruggegaan naar Brisbane.